Kisvállalati reklám soha nem volt ilyen egyszerű

Néhány évtizeddel ezelőtt még sok marketing eszköz elég drága volt egy KKV számára. Gondoljunk csak arra, ha nagy tömeget akartunk megszólítani, a tévéreklám volt az egyik alapvető lehetőség erre, de a költségei óriásiak voltak. Mára a technológiai fejlődésnek köszönhetően sokkal költséghatékonyabban tudunk akár nagy tömegekhez is elérni. Sok kisvállalkozás későn kap észbe és csak a bevételei csökkenését megállítani száll fel az online marketing „vonatra”.

De a most érkezőknek is van remény, mert szerencsére nem szükséges nagyon mély ismeret és tapasztalat ahhoz, hogy kihasználjuk a különböző online marketing taktikákat, beleértve a YouTube reklámot is.

A Socialmedia Examiner friss tanulmánya szerint – ami 56 oldalon, 90 diagramban mutatja be az amerikai cégek közösségi marketinges eredményeit és terveit – az üzleti tervek egyre erősebb részét képezik a videós anyagok, a közösségi oldalakra való mozgóképek készítése és ezzel az ügyfelekkel való kapcsolattartás erősítése. Ezek ugyan az Amerikai Egyesült Államokra jellemző adatok, de mint oly sokszor, idővel hozzánk is begyűrűzhetnek, bizonyos módosulásokkal (csak egy példa: a Twitter hiába népszerű tőlünk nyugatra, hazánkban úgy tűnik, már periférián maradó közösségi platform marad).

Csak néhány számot hadd mutassunk be, aztán vissza is kanyarodunk az eredeti témánkhoz, amiben a videómarketing alkalmazásának 10 legfőbb okát taglaljuk.

Melyek a legnépszerűbb közösségi platformok?

A Facebook után a hazánkban kevésbé használt Twitter, majd Linkedin következik, és természetesen a Youtube.

A legnépszerűbb tartalomtípusok

Az üzleti blogolás és képes anyagok után a videók két formában is teret nyertek az utóbbi években. Ha bizonytalankodnánk, akkor nézzük csak meg a következő diagramokat!

Növelik-e az üzleti videós anyagok használatát?

A videók a marketingterv kulcsfontosságú részeiként szerepeltek 2016-ban, és a cégek 73%-a tervezi erősebb bevetésüket ebben az évben.

Élő videók a márka-kommunikációban

Ahhoz képest, hogy az élő videó még viszonylag új tartalmi típus, meglepő, hogy a 2016-os üzleti tervekben a cégek 39%-nál ennek erősítésén dolgoztak. Ha ehhez hozzáadjuk azt a 11%-ot, akik már használták és az „élőzés” továbbra is céges kommunikációjuk része maradt, akkor azt látjuk, hogy több mint 50% már tavaly is használta és „köszöni szépen”, sikeresnek ítéli. 

Tervezik-e növelni a Youtube marketingbe fektetett energiát?

63% tervezi növelni, miközben 16%-nak terve sincs erre nézve. Mi ebből a tanulság? Ha az iparágadban még nincs erős videós jelenlét, akkor te lehetsz az első! 🙂

Oké, USA-ban mindenki profi, ezek ilyenek! Nem, ez nem igaz! Most jöjjön egy olyan diagram, amiből az látható, hogy rengetegen tanulni akarják a videózást!

Tartalom típusok, amiket tanulni szeretnének a cégek

A videó az első helyen, az élő videók pedig a negyediken. Ehhez nincs mit hozzátenni.

Ha a fenti számok nem bizonyulnának elégségesnek ahhoz, hogy most azonnal leülj, hogy a cégednek megtervezd az első videós anyagait, olvass tovább! A smallbusiness.info 10 okot sorol fel, ami alátámasztja azt, hogy a YouTube kihagyhatatlan a kisvállalkozások marketing stratégiájából.

 

1. Márkaépítés

A világ legismertebb és legnagyobb videós platformja kiválóan alkalmas márkaépítésre. Használhatsz termékbemutató videókat, hirdetésekkel új vevőket szerezhetsz, de a legnagyobb megtérülése a vállalat márka-kommunikációjának van. A videók készítése még mindig nagyobb feladat, mint egy hirdetés képes vagy szöveges elkészítése, ezért témáidban az iparágadat érintő dolgokra koncentrálj ahelyett, hogy egy speciális szolgáltatásodat, vagy termékedet hirdetnéd ebben a formában.

2. Közvetlen értékesítés

Ha egy adott terméket vagy szolgáltatást nagy mennyiségben értékesítesz, akkor ma már alapvető, hogy az ügyfelek számára oktatóanyagokat készíts és megoszd azt YouTube-on. Pl. az egyik előző cikkünkben bemutattuk, hogy a HP pl. a nyomtatóiban való patroncsere műveletéhez is videókat ad segítségül. Még jobb, ha már a leendő vásárlóknak a termék előnyeit kiemelve mutatod be, és ezzel vásárlóvá és később majd visszatérő ügyfelekké „konvertálhatod” őket.

3. Nyitott pozíciók bemutatása

Ha megüresedett marketinges pozícióra keresel új kollégát a cégben, a YouTube hasznodra lehet! Videóval sokkal szemléletesebben tudod bemutatni azt, hogy az adott pozícióban milyen feladatok várhatók, kikkel fog együtt dolgozni és miért érdemes neki pályáznia.

4. Cégen belüli oktatás

Elmúltak azok a napok, amikor a dolgozók elutaztak távoli városokba – akár külföldre – azért, hogy céges képzésen vegyenek részt. Ma már könnyedén szervezhetsz videós távképzést az új alkalmazottaknak, vagy élő videó közvetítéssel adhatsz segítséget a friss kollégáknak, nagyban csökkentve ezzel a képzési költségeket.

5. Beágyazás

Egy másik jelentős érv videók használatára egy cég életében, hogy az anyagok beágyazhatók bármilyen weboldalra, és tulajdonképpen felhőszolgáltatásként is használható a videós megosztó. A beágyazás gyerekjáték, akár a vállalat honlapjára, közösségi oldalakra vagy személyes profilokra, esetleg zárt csoportokra történik. A megoldás lényege, hogy a filmek továbbra is a YouTube-on lesznek tárolva és lejátszva is. Ha van egy üzleti blogod, ne felejtsd el beszúrni a filmedet a cikkeidbe, mivel ez egy kényelmes módja a YouTube videókra való forgalomterelésnek!

6. Személyesség

A videós formátum a lehető legszemélyesebb és legegyszerűbb módja a vásárlókkal és érdeklődőkkel való személyes kapcsolat megerősítésének. A YouTube komment funkciója meglepően értékes beszélgetések tere is lehet, ahol a kapcsolat közted és a vásárlók között növeli a vállalkozásod jó hírnevét és márkád ismertségét.

7. Keresőoptimalizálás támogatása

Tudtad, hogy a YouTube a Google tulajdonában van? Ez azt jelenti, hogy a világ legnagyobb keresője kéz a kézben együttműködik a videós platformmal! Ezt szem előtt tartva, címkézd a videóidat „keresőmotor-barát” kifejezésekkel és ne felejtsd kitölteni üzleti csatorna névjegy részét, belinkelve céged honlapját is.

8. Bevételeket generál

Az Adobe által kiadott Social Intelligence Report szerint „a YouTube-ból származó bevétel megtekintésenként átlagosan 0,70 dollár”. Ez persze nem tűnik soknak, de ha összehasonlítjuk a Pinterest és a Twitter bevételeivel, ez jóval magasabb. A YouTube nem csak az elkötelezettség erősítésére előnyös platform, hanem egy csatorna monetizálásával közvetlen bevételeket is termel.

9. Sokféle módon hasznosítható videók

A YouTube-os videók felhasználási módja szinte megszámlálhatatlan. Promótálhatod a cégedet vagy márkádat, bemutatókat tehetsz elérhetővé az ügyfeleknek, stb; a lényeg, hogy ezek a mozgóképes anyagok növelik a vállalatod iránti lojalitást. Az 5 legfontosabb videó típus: DIY(csináld magad) tippek, termékdemók, ügyfél-beszámolók, interjúk, útmutatók.

10. Hatékonyabb, mint az írott szó

Végül a fentieket végigolvasva talán már nem érzed közhelyesnek Dr. James McQuivery Forrester mondatait: “egy percnyi videó felér 1.800.000 szóval“. A videó növeli leendő vagy már meglévő ügyfeleid elkötelezettségét, és minden másnál jobban segít őket megtartani is. Bizalmat épít feléd és vállalkozásod felé, az írott szöveggel össze sem hasonlítható módon.

Update: a fenti 10 pontot egy remek, és egyszerű videószerkesztővel hangulatos filmben is megnézheted:

Ha pedig érdekel, mi ez a platform, amivel (még egy picit bénázva is) 31 perc alatt készült el ez a remek videó, akkor olvasd el ezt a cikkünket »

Fenti cikkünket részben az alábbi források segítségével készítettük:

http://smallbusiness.info

Socialmedia Examiner