Vége a nyárnak, elindult az ősz és vele egy időben megkezdődött a Q4, ami egy kiemelkedő időszak a piacon. Éppen ezért mutatunk neked 5 hasznos funkciót, ami segít, hogy ki tud maxolni a csatornádat!

Mid-roll-ads (videóban megjelenő hirdetések):

A YouTube lehetővé teszi a YouTuberek számára, hogy az általuk feltöltött videó előtt reklám jelenjen meg és ezzel bevételt termeljenek. Viszont mi a helyzet azokkal a videókkal, amik hosszabbak, mint 10perc? Ilyen tartalmaknál nem csak maga a tartalom előtt de akár a közepén is megjelenhetnek reklámok, innen ered a hirdetés típus neve(middle of the video) is. A mid-rolls hirdetéseknek két fajtája létezik. Az egyik a manuálisan elhelyezett, a másik az automatikusan generált. Mind a kettőt a videószerkesztőben lehet beállítani, előbbit egy előnézeti ablakon keresztül tudjuk beállítani, hogy pontosan hová kerüljön a hirdetés. Utóbbit pedig akár több videóra is automatizálhatjuk, mely esetben a YouTube helyezi el a hirdetést egy általa a videóban arra alkalmasnak értékelt pillanatban.

Sensitive Category Ads:

Kevesek által ismert funkció, a Sensitive Category Ads. Ennek az eszköznek a segítségével engedélyezheted, hogy a csatornádon megjelenjenek bizonyos „érzékeny” AdSense hirdetéskategóriák. Igaz, hogy ha belépsz ebbe a kategóriába növelheted a bevételeidet, azonban ezek a hirdetések csak akkor fognak megjelenni (és további keresetet termelni) ha felnőtt felhasználók nézik a videóidat.

YouTube Live:

A YouTube live az egyik legerőteljesebb eszköz arra, hogy pillanatok alatt kapcsolatot teremts a közönségeddel és ezáltal fejleszd a csatornádat. Más közösségi oldalakkal ellentétben a YouTube tökéletes platform ahhoz, hogy különböző méretű és stílusú live streameket készíts.

  • Hozz létre live és on-demand videókat egyetlen platformon.
  • Live chat segítségével könnyen tudod elérni és megtartani a nézőközönségedet. Sőt a moderátor eszközöknek köszönhetően könnyedén barátságos mederben tarthatod a nézők közötti kommunikációt.
  • Használd a legújabb technológiákat a stream alatt is: legyen szó 360 fokos vagy akár nagy felbontású 4k-s videóról.
  • Live videó készítésével időt is spórolsz, ugyani olyan tartalmat készítesz, ami nem igényel utómunkát.
  • Még több kereseted lehet, hogyha az élő videóid alatt megjelennek hirdetések vagy a Super Chat.

Super Chat:

A YouTube egyik új funkciója a Super Chat, amely lehetővé teszi, hogy több pénzt keress. Ugyanis YouTuber is részesedést kap, ha a néző az élő közvetítések során kezdeményezi a vásárlást.

A Super Chat megkönnyíti a kapcsolatot közted és nézőid között azáltal, hogy a chat üzenetedet élénk színnel jelzi, illetve a beszélgetés folyamában tartja. Nagyszerű eszköz arra, hogy felismerd és együttműködhess az igazi rajongóiddal. Ugyanis ezekből a digitális vásárlásokból nemcsak több bevételre tehetsz szert, hanem még nyomon is követheted azokat a nézőket, akik vásároltak.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a Super Chat bekapcsolásával vagy használatával kapcsolatban bátran keress fel minket 😉

Megszűnik a YouTube video editor és a photo slideshows

Idén szeptember 20-án megszűnik a YouTube két funkciója a videó szerkesztő (editor) és a fotó slideshows készítő. A YouTube azzal magyarázza döntését, hogy az előbb említett két eszközt kevés tartalom előállító használta, továbbá a jövőben inkább olyan eszközök fejlesztésén szeretnének dolgozni, amik több YouTuber életét megkönnyíthetik.

Viszont ha te is azon kevesek közé tartozol, akik használják valamelyik funkciót, íme néhány dolog amit érdemes tudnod a közeljövőben történő változásokról.

  • A továbbiakban is elérhető lesz a javítások menüpont a videókezelőben. Ezen keresztül még mindig lehetőséged lesz a feltöltött videóid átalakítására. Ennek a bővítménynek a használatával olyan szerkesztési műveleteket tudsz végrehajtani, mint például vágás vagy homályosítás.
  • Amennyiben éppen dolgozol az Editor vagy a Slideshows felületén törekedj arra, hogy 2017 szeptember 20-ig befejezd és publikáld projektedet. Ugyanis ezen dátum után a félkész videóid már nem lesznek elérhetőek. Egyéb, korábban publikát tartalmaidra nem lesz hatással a változás!
  • Ha szeptember 20. után szeretnél változtatni a feltöltött videóidon vagy újra felhasználnád őket, könnyűszerrel le tudod menteni azokat a YouTube felületéről 720p-ben, vagy a Google Takeout segítségével a videó eredeti formátumában.
  • Hogyha még nem használtál olyan programot, ami pótolhatná a Video Editor vagy Photo Slideshows eszközt akkor se csüggedj. Számos ingyenes és fizetős szerkesztőeszköz áll rendelkezésedre. Bővebb információért bátran fordulj a YouTube kreatív fórumaihoz (mint például Creator Hub), közösségi platformokhoz vagy akár hozzánk, a BugTv-hez 😉