A ma embere közel végtelen mennyiségű tartalomhoz fér hozzá bárhol, bármikor, bármilyen eszközről. Miközben az emberek elérése egyszerűbb, a figyelmük megragadása nehezebb mint valaha! Ezért kell a videó marketinget különböző irányokból megközelíteni, legyen szó akár kreatív vagy média tervekről.

Cikkünkben 5 iparág vezető mondja el, hogy hogyan kívánja megfogni a fogyasztókat ebben a megváltozott fogyasztói érában. Azok a kérdések kerülnek terítékre, amelyeket maguknak is feltesznek a jövő éves marketing stratégia tervezése közben.

 

 1. Az ügynökségi befektetési igazgató
  Digitálisban nem lehet egy kaptafára gondolkodni. A fogyasztó számára releváns tartalom mindennél fontosabb ebben a térben. Azok a márkák teljesítenek jól, akik kreatívjainak variációi személyes és releváns üzenetekkel jutnak a felhasználóhoz. (- Helen Lin, President of Digital Investment, Publicis Media)
 2. A brand leader
  Ahhoz, hogy megragadjuk a fogyasztó figyelmét, platformokra optimalizált tartalomra van szükség. A fókusz soha ne egy platformon és egy fajta kreatívon legyen! A kérdés, amire mindig gondolni kell: hogyan lehetnék a leghatékonyabb az egész ökoszisztémában? Ennek egyik módja, hogy valós időben, valós adatokkal mérjük a kreatívjaink teljesítményét – az eredményeket nem utólag analizáljuk. (- Gail Horwood, SVP Integrated Marketing, Kellogg Company)
 3. A kreatív igazgató
  Amikor a figyelem megragadásáról és fenntartásáról van szó, nincs olyan általánosítható szabály, ami minden helyzetben megállná a helyét. A YouTube-on például a 6 másodperces hirdetések másfajta történetmesélésre adnak lehetőséget mint az átugorható, vagy a nem átugorható 15-30 másodperces videós hirdetések. A rövid hirdetések esetében a sorozatosság és a targetálás is nagyon fontos szerepet játszanak az üzenet átadásában. A különböző formátumokat ne kezeljük egy kalap alatt. (- Kim Snow, Creative Director, Google)
 4. A marketing igazgató
  A figyelem megragadásának érdekében, nem egyszerre szoktuk legyártani egy kampányhoz az összes kreatívunkat. Mint valamennyi marketing szakember, mi is az időnk egy jelentős részét megbeszéléseken töltjük. Szeretnénk megérteni a közönségünk visszajelzéseit a legapróbb részletekig. Tehát elemezzük a fogyasztók viselkedését és visszajelzését és ennek tekintetében készítjük folyamatosan a releváns és személyre szabott tartalmakat. (- Heather Warnke, Director of Marketing, John Frieda)
 5. Az ügynökségi insight szakértő
  Kutatásaink azt igazolják, hogy a közönség türelmetlen és minden eddiginél gyorsabban ugranak az egyik forrásról a másikra. A márkák számára ez azt jelenti, hogy a léc még magasabbra került. A kutatás egyértelműen arra mutat, hogy csak a releváns és hasznos tartalom alkalmas arra, hogy a felhasználót megragadja. A cégeknek emellett azokat a platformokat kell priorizálniuk, amelyek azokat a tartalmakat tömörítik, amikre a nézők, amúgy is keresnek, ahol valóban aktívak. A lean-in stratégia és platformok hatékonyabbak a figyelem megragadásában. (- Kate Sirkin, EVP, Analytics and Insights, Publicis Media)

Forrás: 5 industry leaders share strategies for earning consumer attention