A megújult YouTube Kids app – amely egyenlőre Magyarországon még sajnos nem érhető el – November 2-án lett bemutatva, új gyerek barát fejlesztései amellett hogy több szülői kontrollt engednek meg, egy új izgalmas külsőt is kölcsönöznek a gyerekeknek létrehozott profilokhoz.

A YouTube Kids-t használó és kedvelő gyerekek is idősödnek, és azt szeretnénk, ha a platform is velük növekedne és az ízlésükre formálódna, attól függetlenül, hogy éppen a DC gyerektartalmait vagy Legót néznek, esetleg épp az ABC-t tanulják, vagy a legújabb Minecraft trükkök elsajátításán ‘dolgoznak’. Ennek megfelelően, az új YouTube Kids így alakult át:

Amikor belépsz a Google fiókodba, ezekkel az újdonságokkal találkozol:

  • Gyerek profilokat tudsz létrehozni, hogy személyre szabhasd az ifjak élményeit: Külön profilokat hozhatsz létre minden gyermeked számára. Ezek minden eszközön külön-külön is működnek.
  • Az app a gyermeked korának megfelelő dizájnt jelenít meg: Amikor beírod a gyermeked születési adatait, a YouTube Kids app megváltoztatja a kinézetét. A fiatalabb gyerekek nézete kevesebb szöveges tartalmaz, míg az idősebb gyerekek nézete több mindent jelenít meg a főoldalon.
  • Új beállítási folyamat: Az új applikáció szülőknek szóló beállítási opciói részletes információkat tartalmaznak, ezzel segítve a megfelelő beállítások kiválasztását még mielőtt a gyermekek elkezdenék használni az appot.
  • Jelszó a gyerekeknek: A gyerekek beállíthatnak egy titkos jelszót a saját profiljukhoz (ezzel távoltartva a kistesókat). Ne aggódj, Te bármikor felülírhatod a jelszót!

A rendszer emellett keményen dolgozik, hogy kiszűrjön minden felnőtt tartalmat az app-ból. Azonban azt fontos észben tartani, hogy nincs teljesen tökéletes rendszer, így előfordulhat, hogy olyan videót találsz, aminek nem kellene ott lennie! Ezeket a tartalmakat azonnal blokkolhatod, és további felülbírálatra is megjelölheted őket. Ezzel ahhoz is hozzájárulsz, hogy a YouTube Kids mindenki számára jobb és biztonságosabb legyen!

A YouTube Kids jelenleg 37 országban elérhető, és több mint 70 billió megtekintést generált már, 11 millió heti aktív nézővel.

A YouTube csapata arra törekszik, hogy egyre jobb élményt nyújtson a családok számára. Folyamatosan bővülő tartalmakkal még relevánsabb kategóriák  beimplementálásával próbálják a felhasználói élményt még jobbá tenni, bármely korú is legyen a gyermek.

Az új app a “Gyerek profilokkal” az alábbi országokban érhető el: Argentína, Ausztrália, Brazília, Kanada, Chile, Ghána, India, Jamaica, Japán, Kenya, Malaysia, Mexikó, Nepál, Új- Zéland, Nigéria, Pakisztán, Peru, Fülöp-Szigetek, Szingapúr, Dél-Afrika, Dél-Korea, Sri Lanka, Tanzánia, Uganda, Egyesült Államok, Zimbabwe.

Kíváncsian várjuk, hogy Európában és ezen belül hazánkban mikor válik elérhetővé az újítás!

 

 

 

 

Forrás: Introducing kid profiles, new parental controls, and a new exciting look for kids, which will begin rolling out today!